Persian SpeechTherapy Forum
با سلام
دوست عزیز و گرامی لطفا برای به اشتراک گذاشتن تجربیاتتان با دیگران در این تالار گفتمان ثبت نام فرمایید.
در ضمن دوستان گفتاردرمان برای عضویت در گروه گفتاردرمانان درخواست بدهند.
کاملا رایگان
Persian SpeechTherapy Forum
با سلام
دوست عزیز و گرامی لطفا برای به اشتراک گذاشتن تجربیاتتان با دیگران در این تالار گفتمان ثبت نام فرمایید.
در ضمن دوستان گفتاردرمان برای عضویت در گروه گفتاردرمانان درخواست بدهند.
کاملا رایگان
Persian SpeechTherapy Forum
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

Persian SpeechTherapy Forum

تالار گفتگوی گفتاردرمانی مکانی برای تبادل نظر و پرسش و پاسخ در مورد مشکلات گفتاری می باشد
 
الرئيسيةأحدث الصورجستجوثبت نامورود

 

 اضطراب چيست؟

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
pouyan
کاربر ویژه
کاربر ویژه
pouyan


تعداد پستها : 147
Join date : 2009-12-24
Age : 45

اضطراب چيست؟ Empty
پستعنوان: اضطراب چيست؟   اضطراب چيست؟ I_icon_minitime2010-06-07, 17:57

اضطراب چيست ؟ روشهاي كاهش دهنده اظراب كدامند؟
اضطراب یک احساس طبیعی است و به شما در محافظت از خطر کمک می کند . اضطراب طبیعی یک واکنش هشدار غیر عادی است که که منجر به فعال سازی سیستم عصبی می شود و شما را قادر می سازد که سریع عمل کنید و از آسیب اجتناب کرده و از خطر بگریزید . اما همه ی اضطراب ها به یک شدت نیستند همانطور که گفتیم اضطراب یک احساس طبیعی است اما همین احساس طبیعی می تواند فرد را از ادامه ی روال عادی زندگی بازدارد .اولین قدم برای غلبه شناختن آن علتی است که باعث اضطراب شده است ..
اضطراب زمان امتحان باید به اندازه ای باشه که باعث انگیزه برای درس خواندن بیشتر شود نه اینکه به حدی باشد که باعث شود نتوانیم درس بخوانیم . اضطراب انتظار امتحانات یا سختی درس و امتحان ممکن است اضطراب شمارا افزایش دهد اما شدت اضطراب به هر میزان که باشد ، به وسیله ی سیستم عصبی غیر ارادی کنترل می شود . متأسفانه بعضی اضطراب ها ، هشدارهای کاذب هستند و باعث مضطرب شدنتان در موقعیتی می شود که اضطراب آور نیست

چرا هشدارهای کاذب داریم ؟

هشدار دهنده های شما ( اضطراب ) بیش از حد حساس است تحقیقات روانشناسی سه عامل برای هشداردهنده فوق العاده حساس بیان می کند :



۱. استرس ( فشار روانی ) : حوادث استرس زای زندگی ممکن است جسمی باشند ( بیماری ، کار مفرط و...) یا روانی ( نگرانی مالی ، مشکلات خانوادگی و...) اما عوامل استرس زا چه جسمی چه روانی شما را بر انگیخته می سازند و سیستم عصبی غیر ارادی فعال تر می شود و اگر عامل استرس زا ازبین نرود در موقیعتی مثل امتحان فعالیت این سیستم احتمالا ما از انجام کار باز می دارد .

۲. وراثت : عصبی بودن یک خصوصیت ارثی است .بسیاری از مردمی که دچار اضطراب اند و خود را عصبی می دانند والدینی مضطرب داشتند . این افراد بسیار حساس اند و موقیعتی بی خطر را تهدیدآور ارزیابی می کنند .

۳. تنفس بیش از حد : شاید وقتی مضطرب شدید سعی کنید با نفس کشیدن خود را آرام کنید ولی توجه کنید که تنفس بسیار تند یا بسیار عمیق نباشد که خود عامل اضطراب است . تنفس بیش از حد بخشی از واکنش مقابله که هشداردهنده ی اضطراب شما را حساس تر می کند و ممکن است ایجاد وحشت کند . تنفس سریعتر وعمیق تر بخشی از واکنش مقابله است که سطح o2 خون رابه سرعت بالا برده و co2 را پایین می آورد و اگر فعالیتی هم نداشته باشید اضطراب سیر صعودی خود را تا تبدیل شدن به وحشت طی می کند .

وحشت ، وقوع برق آسای اضطراب تا ترس مفرط را در بر می گیرد . یکی از عوامل اولیه ی افزایش سریع اضطراب و تبدیل شدن آن به وحشت ، تنفس بیش از حد است . در هنگام وحشت حالت های زیر به فرد دست می دهد : ترس شدید ، تنگی نفس ، خفگی ، تپش قلب ، سرگیجه ، خشکی دهان ، تاری دید و...



روش های کاستن از اضطراب :

۱. به میزان کافی استراحت کنید و شب ها بیدار نمانید . ( مخصوصا شب امتحان چون یادگیری ناقص است )

۲. ورزش کنید تا سر حال باشید .

۳. هر روز صبح قبل از صبحانه یک لیوان آب بنوشید .

۴. از راه دهان نفس نکشید .

۵. بیش از اندازه از چای ، قهوه و سیگار استفاده نکنید .

۶. از تنفس آرام استفاده کنید تا سطح co2 را بالا ببرید برای این کار با بروز اولین نشانه های اضطراب :

هرکاری که انجام می دهید متوقف کنید و ده ثانیه نفس خود را حبس کنید ( مکث کنید ) و سپس آرام آرام نفستان را بیرون دهید به خودتان بگوئید " آرام باش "

کم کم سرعت تنفستان را پائین بیاورید سه ثانیه نفس بگیرید و سه ثانیه بیرون دهید در پایان هر دقیقه یا پس ازده تنفس برای ده ثانیه نفستان را حبس کنید وسپس آرام آرام نفستان را بیرون دهید به خودتان بگوئید " آرام باش " این کارها را تاجایی ادامه دهید که تمام نشانه های تنفس بیش از حد از بین رود و آرام شوید .

اگر چند روز این کار را انجام دهید به صورت یک عادت برایتان درمی آید .
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
 
اضطراب چيست؟
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» اختلال در توليد چيست؟

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
Persian SpeechTherapy Forum :: انواع اختلالات :: مباحث متفرقه-
پرش به: